current views are: 1

17 Μαΐου 2012
Δημοσίευση06:54

Παναγιώτης Πικραμμένος: «Να γίνετε παράδειγμα προσφοράς και ήθους»

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ενώ σε λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων. 

Δημοσίευση 06:54’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ενώ σε λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων. 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ενώ σε λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων.  Σύντομη ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ή όπως χαρακτηριστικά είπαν συνεργάτες του Παναγιώτη Πικραμμένου, «συνεδρίαση, ουσιαστικά, γνωριμίας». 

Ο κ. Πικραμμένος ζήτησε από όλους «παράδειγμα προσφοράς και ήθους». O ίδιος ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σ΄ ένα μήνα και στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι «να οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι στις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτική λύση».

Παράλληλα, ζήτησε από όλους να προσέχουν τις δηλώσεις τους και να μην δίνουν κομματική χροιά στα όσα λένε, συστήνοντάς τους να μιλούν μόνο για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους κι όχι για ευρύτερα ζητήματα.

Ο κ. Πικραμμένος πρότεινε και συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί να μην λάβουν την αμοιβή που προβλέπεται για τα καθήκοντά τους στον ένα μήνα που θα τα ασκούν, ενώ τους ζήτησε διακριτικότητα.

Θα γίνουν επίσης τα απαραίτητα ταξίδια, όπως του κ. Μολυβιάτη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εκπροσωπήσει κανονικά τη χώρα στη Σύνοδο της ΕΕ.


Έγινε επίσης γνωστό ότι ουδείς θα εισπράξει αποζημίωση για τα καθήκοντα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Oρκίστηκαν οι 300 της Βουλής

Νωρίτερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και η ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών υπό την προεδρία του Βύρωνα Πολύδωρα.

Οι βουλευτές έδωσαν τον όρκο στο Ευαγγέλιο, πλην της πλειονότητας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ – οι αρχηγοί των οποίων κατέθεσαν με γραπτές δηλώσεις τις αντιρρήσεις τους για τον θρησκευτικό όρκο – αλλά και των τριών βουλευτών Αχμέτ Χατζη Οσμάν, Χουσεϊν Ζεϊμπεκ και Καραγιουσούφ Αïχάν, οι οποίοι ανήκουν στο μωαμεθανικό θρήσκευμα και ορκίστηκαν κατόπιν στο κοράνι. Στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Της ορκωμοσίας προηγήθηκε ο αγιασμός, στην αίθουσα της Ολομέλειας, τον οποίο τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από μέλη Ιεράς Συνόδου. Τον αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συνόδευσε, κατά παράδοση, στην αίθουσα της Ολομέλειας ο νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου προσωρινός γραμματέας της Βουλής βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Δήμας.

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια, με αντικείμενο την εκλογή του προεδρείου.

Ορκίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα

Νωρίτερα, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό-πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.


σχετικα αρθρα