«Σήμερα ορκίζεται μία Βουλή που αύριο διαλύεται. Δεν υπάρχει χαλάρωση έχει αρχίσει μία μαχή», τόνισε ο αρχηγός της Νεάς Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς θέτοντας τη ΝΔ σε θέση μάχης ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. «Αυτή την μάχη θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα, με αγάπη για την πατρίδα. Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε», επεσήμανε μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.  Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε ότι «Ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους, από τη μια να αλλάξουμε τα πάντα και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο εκτός ευρώ».

«Είμαστε εκείνοι που ανοίξαμε το δρόμο για αλλαγές», τόνισε και πρόσθεσε «Η μάχη για νέες εκλογές δεν αφορά κανένα κόμμα». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας «Ο φόβος τους για τον ίδιο τους τον εαυτό δεν κρύβεται. Απέκτησαν ξαφνική δύναμη και τρόμαξαν». 

Αρχίζουν από την επανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν έως την αναρχία, είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «συνιστώσες της γκρίνιας» και «συνιστώσες της διαμαρτυρίας». Όπως υποστήριξε, «η Ελλάδα οδηγήθηκε στο αδιέξοδο και τώρα αντιμετωπίζει την καταστροφή».

«Δεν έχουν ένα πρόσωπο αλλά πολλά πρόσωπα», συνέχισε σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι «Η αλαζονεία τους έσπρωξε να σύρουν τη χώρα σε νέες εκλογές». 

«Διώχνουν καταθέσεις και παραλύουν ακόμα περισσότερο την οικονομία. Η αγορά ανησυχεί μόνο που τους ακούει», επεσήμανε και σημείωσε «Εμείς έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να αλλάξουμε με ρεαλιστικό τρόπο το μνημόνιο».  
Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου, τόνισε εκ νέου ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε έξοδο από το ευρώ και «σε πολλά δεινά».

Όπως εξήγησε «Το πρόβλημα δεν είναι πια το μνημόνιο ή η καταγγελία του. Το πρόβλημα είναι η ουσιαστική τροποποίηση του μνημονίου» και συμπλήρωσε «Το καλό είναι ότι η Ευρώπη αλλάζει και για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουμε σε μια Ευρώπη που αλλάζει». 

«Η Ελλάδα οδηγήθηκε στο αδιέξοδο και τώρα αντιμετωπίζει την καταστροφή. Η έξοδος από το ευρώ στην οποία τη σπρώχνουν οδηγεί στην καταστροφή», σημείωσε και πρόσθεσε: Κόντρα σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ αλλά και κόντρα σε εκείνους που φέρνουν την καταστροφή, εμείς διαλέγουμε το δρόμο της ορθότητας, το μεσαίο δρόμο, το δύσκολο δρόμο. Δημιουργούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης».