Αιχμές και πικρία για τις απαιτήσεις της Τρόικας εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης των καθηκόντων του στον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι «δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα σε μια χώρα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», αποκαλώντας «πέτρινα» τα χρόνια της θητείας του στο υπουργείο Εργασίας προσθέτοντας ότι κινήθηκε ανάμεσα σε δυο συμπληγάδες, τις απαιτήσεις των δανειστών και την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα που ελήφθησαν για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία του ασφαλιστικού συστήματος, τονίζοντας ότι, έπειτα από διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεν αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 67, και δεν καταργήθηκε η σύνταξη λόγω θανάτου για ηλικίες μικρότερες από τα 65 χρόνια.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση των εισπρακτικών μηχανισμών ως τις εκλογές «ώστε να μη δημιουργηθούν δυσμενέστερες συνθήκες» και τόνισε ότι δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καθώς οι πολίτες θα κρίνουν και «η ώρα της αλήθειας, μας αφορά όλους».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Ρουπακιώτης ανέφερε: «Αναλαμβάνω ως υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία η οποία δοκιμάζεται». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν θα ληφθούν μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων.

Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της υπέρβασης του μνημονίου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα πρέπει να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση του νομικού πλαισίου το οποίο αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το οποίο ίσχυσε στη χώρα μας τα τελευταία 90 χρόνια καθώς και να καταβάλλει προσπάθειες, για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.