«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε επανάληψη εκλογών» δήλωσε ενώπιον της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι «οδηγούμαστε σε εκλογές ξανά επειδή κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν φέρθηκαν υπεύθυνα», τονίζοντας ότι μετεκλογικά προτείνει «κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά». «Μόνο κριτήριο μας το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και η ασφάλεια της πατρίδας και της εθνικής οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εξαντλήσαμε την πολιτική μας ευθύτητα ζητώντας από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ να σχηματίσουν κυβέρνηση με τη στήριξη ή ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Όλα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Ακόμα και στη φάση σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης βρεθήκαμε αντιμέτωποι με φτηνά κομματικά παιχνίδια» είπε.

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποιους που κατέθεσαν ως πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα κομματικό ρουσφέτι, ένα κομματικό αντάλλαγμα» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «οδηγούμαστε σε εκλογές ξανά επειδή κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν φέρθηκαν υπεύθυνα και δεν ανέλαβαν την αυξημένη ευθύνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα. Χάνουμε χρόνο. Αυτή η διαδικασία είναι απώλεια ιστορικού χρόνου».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε επανάληψη εκλογών. Έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κάποιοι διακατέχονται από φόβο απέναντι στην ευθύνης και αλαζονεία απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα» είπε μεταξύ άλλων.

«Μετά τις εκλογές προτείνουμε κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «ανοίγουμε μέτωπο με την Δεξιά που οδήγησε την χώρα στις εκλογές με την ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδυναμίας, ανοίγουμε μέτωπο με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς, ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα την δημαγωγία και τον λαϊκισμό που εμφανίζεται ως αριστερός και προοδευτικός».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι: «Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ΕΕ μιλά για επαναδιαπραγμάτευση. Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν. Κάναμε τη σκληρότερη διαπραγμάτευση. Από το δικό μου γραφείο έφυγε η τρόικα γιατί δεν δέχθηκα τις προτάσεις της».

«Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία και τίθεται όλο το ΠΑΣΟΚ σε διάταξη μάχης. Ξεκινάμε από το μηδέν. Όλα τα κόμματα ξεκινάνε από το ίδιο σημείο, απο την ίδια αφετηρία» πρόσθεσε.

«Κάνουμε δύο εκστρατείες ταυτόχρονα. Για τις εκλογές και την αναγέννηση της παράταξης. Πρέπει σε λίγες εβδομάδες να ανατρέψουμε τα πάντα. Αν το ΠΑΣΟΚ είχε περισσότερη κοινοβουλευτική δύναμη τώρα, η χώρα δεν θα έχανε ιστορικό χρόνο» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος.