Παρουσία του απερχόμενου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του απερχόμενου υφυπουργού Μανώλη Όθωνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος υπουργός Λευτέρης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «πρωταρχικός στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας σε περιβάλλον ασφάλειας. Με λίγα λόγια να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Με σκληρή δουλειά, συστηματική προσπάθεια και προσήλωση στο καθήκον είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, εστιάζοντας στο τελευταίο δίμηνο, μίλησε για την ανάγκη ενότητας στον τόπο και κάλεσε όλους τους Έλληνες να είναι ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

«Να είμαστε ενωμένοι, να οδηγηθούμε στις κάλπες με βάση το κοινό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, αλλά ενωμένοι και όχι διχασμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι ότι αυτός ο τόπος θα έχει το μέλλον που του πρέπει. Ότι τα παιδιά μας θα εξασφαλίσουν ένα μέλλον γιατί εργαζόμαστε εμείς τώρα» είπε ο Μ.Χρυσοχοΐδης.