Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 2

18 Μαΐου 2012
Δημοσίευση09:57

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Βύρων Πολύδωρας

Με 179 ψήφους, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η οποία σε λίγες ώρες διαλύεται για την προκήρυξη εκλογών. 

Δημοσίευση 09:57’
αρθρο-newpost

Με 179 ψήφους, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η οποία σε λίγες ώρες διαλύεται για την προκήρυξη εκλογών. 

Με 179 ψήφους, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η οποία σε λίγες ώρες διαλύεται για την προκήρυξη εκλογών.  Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές: λευκό έριξαν 112 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Και αυτούς που με ψήφισαν και αυτούς που έριξαν λευκό. Ευχαριστώ και τον Αντώνη Σαμαρά που με πρότεινε» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Σώματος, λίγο μετά την εκλογή του.

Στις 2 θα γίνει και εκλογή αντιπροέδρων, καθώς και των υπόλοιπων μελών του προεδρείου.

Από τον Κανονισμό του Σώματος, προβλέπεται τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου να προέρχονται από συγκεκριμένο κόμμα, ως εξής:

-Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΝΔ).

-Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ).

-Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ).

-Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (Ανεξάρτητοι Έλληνες).

-Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).


σχετικα αρθρα