Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου περί κατάργησης της δανειακής σύμβασης. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «αντιλαϊκές και επικίνδυνες» τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του κόμματος και τις σημερινές των κυρίων Παπαδημούλη και Λαφαζάνη, οι οποίοι, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις δανειακές συμβάσεις με νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά, πάντως, μονομερώς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει πει ότι θα δεσμεύσει τις καταθέσεις, ότι θα βάλει 1% φόρο στο τζίρο των επιχειρήσεων, ότι θα πληρώνουμε 100 ευρώ το μήνα όλοι μας. Σήμερα μας λένε και πάλι ότι πρέπει να φύγουμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Η καταγγελία της δανειακής σύμβασης μέσα από τη Βουλή, οδηγεί την Ελλάδα κατευθείαν στη δραχμή και τους Έλληνες στα δόντια όσων είναι έτοιμοι να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί» κατέληξε.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέφερε μέσω του γραφείου τύπου του:

«Πολιτεύονται πάλι με ψέματα, λασπολογούν, διαστρεβλώνουν συνειδητά , κατασκευάζουν σενάρια με σκοπό να τρομοκρατήσουν την κοινωνία αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην οικονομία. Αυτοί που εφάρμοσαν δύο χρόνια τώρα μια εγκληματική πολιτική για το λαό και τη χώρα, παραμένουν τραγικά ανεύθυνοι. Δεν διδάχθηκαν τίποτα και εξακολουθούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών».