Η προετοιμασία των εκλογών της 17ης Ιουνίου και η μείωση της εκλογικής δαπάνης, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, εξετάστηκαν σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, Δικαιοσύνης Χρήστου Γεραρή, Επικρατείας Αντώνη Αργυρού, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο κ. Πικραμμένος, αμέσως μετά τη σύσκεψη που διήρκεσε 90 λεπτά, δήλωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Διαπίστωσε δε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε πλήρη ετοιμότητα και τόνισε ότι θα «κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για τη συμπίεση της δαπάνης των εκλογών, σε συνεργασία με τα κόμματα».

Ο κ. Πικραμμένος πρόσθεσε ότι η προεκλογική περίοδος πρέπει να διεξαχθεί σε ομαλό κλίμα και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλα τα κόμματα.

Απ' την πλευρά του, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε γόνιμη τη σύναντηση για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που αφορούν στις εκλογές. 

Συνεδριάζει την Τρίτη η διακομματική για τις εκλογές

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Διακομματική Επτροπή των εκλογών, είπε ο κ. Μανιτάκης και εξήγησε ότι  οι εκλογές θα γίνουν με την ίδια απογραφή, με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου.