«Θα διαχειριστούμε κάθε πρόκληση που μπορεί να παρουσιαστεί για τα εθνικά μας συμφέροντα και θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι «οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα στείλουν για μια ακόμη φορά ένα θετικό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα στους βόρειους γείτονές μας, ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοικτές, εφόσον εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τη Συμμαχία», ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου «καθώς συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επανένωση της νήσου».

Τόνισε παράλληλα ότι «η κρίση δεν έχει αλλάξει τα θεμελιώδη στοιχεία που καθιστούν την Ελλάδα έναν πολύτιμο σύμμαχο και εταίρο» και υπογράμιισε ότι αυτή την στιγμή, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της».

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο σταυροδρόμι ηπείρων. Είναι παράγοντας σταθερότητας δίπλα σε μια άστατη γειτονιά. Έχει εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο».

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο κ. Μολυβιάτης σημείωσε ότι «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέκονται πάντα η μία δίπλα στην άλλη, σε δύσκολες αλλά και ειρηνικές περιόδους και αποστολές».