Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές διακινούνται από το ΠΑΣΟΚ για να φοβίσουν τους πολίτες και να ανακόψουν το μήνυμα που θέλουν να στείλουν από τις κάλπες της Κυριακής, εκτίμησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Όλα αυτά διακινούνται, δρομολογούνται κατ’ αρχήν από κυβερνητικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να δημιουργήσουν, για να διασπείρουν το φόβο στους πολίτες διότι η κυβέρνηση βλέπει ότι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι πραγματικά στην κάλπη της Κυριακής να στείλουν μήνυμα», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real" και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την κρίσιμη φάση το σημαντικότερο είναι να σταλεί το μήνυμα(...). Αυτό που μετράμε είναι να σταλεί το μήνυμα, πρέπει να σταλεί το μήνυμα. Για ποιο πράγμα; Όχι γιατί το θέλει η Ρηγίλλης ή η ΝΔ. Να σταλεί το μήνυμα για την ασφυξία που ζούμε όλοι στην καθημερινότητά μας, για τα λουκέτα, για την ανεργία, για το στέγνωμα της αγοράς, για την υπερφορολόγηση».

Εκτίμησε ότι ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής Β. Κικίλιας θα περάσει στο β' γύρο και υποστήριξε ότι κινδυνεύει ο υποψήφιος που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

«Θα περάσει ο κ. Κικίλιας. Το δίλημμα αυτό (ποιον θα στηρίξουν στο δεύτερο γύρο) θα το έχουν άλλοι, γιατί ο κ. Κικίλιας θα είναι στο δεύτερο γύρο. Αυτό έδειξε και η χθεσινή συγκέντρωσή του στο "Σπόρτιγκ". Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα μείνει εκτός ο κ. Σγουρός».

Σχολιάζοντας την εκτίμηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έγινε μετά το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες πιο διαλλακτικός στις κυβερνήσεις συνεργασίας, είπε:

«Σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς ό,τι λέει στην αρχή, λέει και σήμερα. Τι λέει; Η ΝΔ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Η ΝΔ δεν λέει "τινάξτε τα όλα στον αέρα". Γι’ αυτό λέει ότι θα τιμήσουμε την υπογραφή με την έννοια ότι η Ελλάδα έχει δανειστεί. Δεν μπορούμε να πούμε στους πιστωτές μας "δεν παίρνετε φράγκο". Αυτά θα τίναζαν την Ελλάδα διαχρονικά στον αέρα. Τέτοια παιχνίδια με την καταστροφή ο Σαμαράς δεν κάνει (…). Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν από το Μνημόνιο με εφαρμογή μέτρων που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Διαχωρίζουμε, έτσι, τη θέση της ΝΔ από μία ψήφο διαμαρτυρίας μόνο, γιατί η ψήφος διαμαρτυρίας και εξόδου από το Μνημόνιο που ζητάμε συνοδεύεται ταυτόχρονα και από την εφαρμογή μιας πολιτικής που είναι αξιόπιστη, είναι κοστολογημένη, είναι συγκροτημένη και θα οδηγήσει τη χώρα να βγει από το Μνημόνιο με σταθερότητα και ασφάλεια, όχι με εξαλλότητες, όχι με πειράματα επικινδυνότητας».