Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές τη 17η Ιουνίου ανακοίνωσε από τα Χανιά ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Σήφης Βαλυράκης.   Ο κ. Βαλυράκης κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας και της Ευρώπης είπε χαρακτηριστικά πως στις 17 Ιούνη δεν ξέρει αν θα έχουμε κυβέρνηση, εύχομαι να έχουμε αλλά σε κάθε περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη.

«Θα είμαι εδώ, παρών, θα βοηθήσω, αλλά δεν θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο» είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πως ήδη έχει ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος για την απόφασή του.


Μάλιστα τόνισε ότι στις εκλογές της 6ης Μαίου συμμετείχε «διότι ως εν ενεργεία βουλευτής έκρινα ότι έπρεπε να είμαι παρών. Δεν έχω τέτοιο θέμα τώρα».


Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βαλυράκης ερωτώμενος αναφορικά με τις δηλώσεις του κ.Βενιζέλου περι «σάπιου κόμματος» το οποίο πρέπει να αναγεννηθεί εκ βάθρων,την ίδια ώρα που ζητά την ψήφο των πολιτών, έκανε λόγο για αντιφάσεις στις οποίες απαντήσεις πρέπει να δώσει ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος. 


Με πληροφορίες από flashnews.gr