Επικοινωνιακά σεμινάρια αρχίζουν σήμερα στην Ιπποκράτους. Το μεσημέρι θα μαζευτούν εκεί όλα τα «πουλέν» του προέδρου δηλαδή οι κ.κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Άγγελος Τόλκας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θάνος Μωραϊτης, καθώς και οι κυρίες Νάντια Γιαννακοπούλου και Αθηνά Δρέττα. Πρόκειται για  τα νέα πρόσωπα που θέλει να βγάλει μπροστά ο Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την εικόνα του γερασμένου μηχανισμού εξουσίας που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ένα πρόβλημα – δεν μπορούν να αρθρώσουν δύο σωστές κουβέντες στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Γι’ αυτό βρίσκονται στην Ιπποκράτους για να παρακολουθήσουν μια διάλεξη από τον μετρ του είδους Ανδρέα Λοβέρδο. Λεπτομέρεια με σημασία: Οι κυρίες της παρέας ανήκουν στον στενό κύκλο της ομάδας του πρώην υπουργού Υγείας, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ ότι περιμένει τη σειρά του…  

Ο Λοβέρδος βρέθηκε ξαφνικά να είναι αρμόδιος για τη Β' Πειραιά στη λίστα των αρμοδιοτήτων για τις εκλογικές περιφέρειες που έδωσε  χθες ο Βενιζέλος στη δημοσιότητα. Πιο δύσκολα δεν γίνεται στις 6 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ πήρε εκεί 8%. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ο Λοβέρδος θα αναλάμβανε την Αττική, κανείς όμως δεν ήθελε να πει πως ακριβώς ξέφυγε η καραμπόλα.  

Ο Βενιζέλος έδωσε στη δημοσιότητα ως επικεφαλής και αρμοδίους την Διαμαντοπούλου (Α Περιφέρεια) Ανδρουλάκη (Β1) και Χρυσοχοϊδη (Β2), Φώφη (Α. Πειραιά) Ευθυμίου (Δυτική Ελλάδα) Σκανδαλίδη (Κρήτη). Μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως έχουν τα ονόματα που δεν έδωσε στη δημοσιότητα αλλά αναλαμβάνουν ευθύνη για περιφέρειες, όπως π.χ. ο Δημήτρης Ρέπας (Ιόνια) ο Γιώργος Παπαγιωτακόπουλος και Χρήστος Πολυζωγόπουλος – δεν έγινε γνωστό που.

Προφανώς στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ανακοινώσουν οτιδήποτε που να παραπέμπει στο βαθύ παρελθόν τους και να την σκαπουλάρουν την προεκλογική περίοδο χωρίς να πολυεμφανίζονται. Και αυτό όμως ήδη προκαλεί γκρίνιες σε κάποιους, που διαμαρτύρονται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια στη δημόσια συζήτηση και στο χάρτη…    


Θέμης Δαγκλής