Νίκος Βούτσης: Δημοψήφισμα αν αποτύχει η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου


Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση αποτυχίας της επιχειρούμενης επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου από ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη ΝΕΤ, ο κ. Βούτσης δέχτηκε ερώτησεις για το πώς προτίθεται να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν θα ευοδώσει η προσπάθεια αλλαγής του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ο κ. Βούτσης αφού επισήμανε πως αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με κάθε τρόπο, απάντησε πως η επόμενη κίνηση θα είναι η προσφυγή στο λαό και σε δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα θα θέτει στους πολίτες το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Η απάντηση του κ. Βούτση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε την επικινδυνότητα αυτής της ενέργειας αφού κατά την άποψή του θα ήταν καταστροφικό μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε δύο μήνες η χώρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο