Το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που είναι αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, είπε «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι δικαστές υιοθέτησαν, ουσιαστικά, την πρόταση της εισαγγελέα Ευγενίας Κυβέλου, η οποία επικαλείται τη βαρύτητα της πράξης που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δραστηριότητα την οποία, όπως επισημαίνει, μπορεί να συνεχίσει.

Σύμφωνα με την κυβέλου, παρά το ότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα» εάν υπάρχουν χρήματα στο εξωτερικό από τις «μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που φέρεται ότι πήρε ο πρώην υπουργός, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει την εγκληματική πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Παράλληλα η ίδια εκτιμά ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει ο ανακριτής, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πλευρά του  υποστήριξε στην αίτηση ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων για να εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος. Άλλωστε, όπως ανέφερε, έχει ήδη παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, ενώ του έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι σε καμία φάση της 20μηνης διαδικασίας, η οποία είναι σε εξέλιξη, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έδειξε ασυνέπεια στην εμφάνισή του ενώπιον των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών. Εξάλλου, σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, λόγω της αναγνωρισιμότητάς του θα ήταν αδύνατο να διαφύγει από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματά του, με αποτέλεσμα να απορ΄ριψουν τη σχετική αίτησή του.