Για μια «αντι- ΚΚΕ εκστρατεία» έκανε λόγο η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι στόχος της εκστρατείας είναι να απαλλαγεί το σύστημα από την παρουσία του ΚΚΕ και την δράση του, που είναι για αυτό ενοχλητική».

«Η επίθεση γίνεται με το επιχείρημα πως το ΚΚΕ δεν βάζει νερό στο κρασί του, για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, που ίσως μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο» τόνισε.

Αναφερόμενη η Αλέκα Παπαρήγα στην κρίση, σημείωσε ότι «μπροστά στο λαό βρίσκονται δύο άσχημες εκδοχές», που όπως εκτίμησε «είναι πιθανό να εξελιχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην χώρα μας». Ειδικότερα είπε ότι «τα σενάρια αυτά θα γίνουν, είτε υπάρχει κεντροδεξιά, είτε κεντροαριστερή κυβέρνηση, όπως την αποκαλούν». Και πρόσθεσε: «Είτε η Ελλάδα θα υποστεί την έξωση από την ευρωζώνη, ή θα υπάρξει μια παραλλαγή της έξωσης, δηλαδή θα είναι να μην έχουμε δραχμή, αλλά να έχουμε ευρώ στην αξία της δραχμής». Δεύτερη εκδοχή ανέφερε «είναι να πάμε για ένα κούρεμα της τάξης του 85-90% , που θα χαριστεί από τους πιστωτές στην Ελλάδα, αλλά με αντίτιμο άλλα χειρότερα μνημόνια» Και συμπλήρωσε:«Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί ο σχεδιασμός για την Ευρώπη με λιγότερα μέλη στην Ευρωζώνη, και όπου θα προβλέπεται πως αν γίνει η ανάκαμψη το 2013 ή το 2014, τότε αυτή θα είναι χαμηλή χρήσης, και πιθανόν η Ευρώπη να ξαναχτυπηθεί και πάλι από μια κρίση».