current views are: 1

23 Μαΐου 2012
Δημοσίευση14:35

Σύγκρουση σε «γαλάζιο» φόντο για την υποψηφιότητα Κοντογιάννη στην Ηλεία

Δύο μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ και την απόφαση για ένταξη στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, οι εντάσεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας της Ηλείας είναι γεγονός.

Δημοσίευση 14:35’
αρθρο-newpost

Δύο μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ και την απόφαση για ένταξη στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, οι εντάσεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας της Ηλείας είναι γεγονός.

Δύο μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ και την απόφαση για ένταξη στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, οι εντάσεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας της Ηλείας είναι γεγονός. Δεκάδες στελέχη της ΝΔ αλλά και απλοί ψηφοφόροι περνούν τις τελευταίες ώρες από τα τοπικά γραφεία για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την υποψηφιότητα του Γιώργου Κοντογιάννη σε δεύτερη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Ηλείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντογιάννης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως «κοινός στόχος για όλους πρέπει να είναι η εξασφάλιση της τρίτης έδρας για τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία». 

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλοι. Δεν είναι αθροιστικό το θέμα, αλλά τι μήνυμα περνάς στην κοινωνία. Και όταν βλέπεις την Ντόρα Μπακογιάννη να δίνει τα χέρια με τον Αντώνη Σαμαρά και να συντάσσονται κάτω από την ελληνική σημαία, τότε θα πρέπει ο καθένας από εμάς να σκεφτεί πολιτικά και εθνικά και να αφήσει τα προσωπικά στην άκρη. Δεν μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρούν μαζί και από κάτω κάποιοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα να τραβούν το σχοινί δεξιά ή αριστερά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογιάννης.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις των γαλάζιων στελεχών παραμένουν έντονες. Την Τρίτη, μάλιστα, παραιτήθηκε το κομματικό στέλεχος και υπεύθυνος Παιδείας της ΝΟΔΕ Ηλείας Θανάσης Κατσίμπελης. Στην επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, όμως, ο κ. Κατσίμπελης ξεκαθάρισε πως η απόφασή του δεν σχετίζεται με την επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στη Συγγρού.

Παράλληλα, σε σχετική σελίδα διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε στο Facebook την Τρίτη με τίτλο «Δεν θέλουμε τον Κοντογιάννη (στη θέση 2 στο νομό Ηλείας)», τα μέλη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ενώ οι περισσότεροι χρήστες σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο την απόφαση του προέδρου της ΝΔ που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής η εκλεγμένη βουλευτής της ΝΔ στη δεύτερη θέση του νομού, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ilialive.gr, το μείζον αυτό ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το βράδυ σε συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ όπου θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι και τα μέλη τοπικών οργανώσεων, εκλεγμένοι και υποψήφιοι βουλευτές και πολιτευτές. 

Γωγώ Κυριαζή


σχετικα αρθρα