Έντονες αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ στα Χανιά με τα τοπικά στελέχη να διαμαρτύρονται έντονα με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του κόμματος, μετά την προεκλογική συμφωνία με τη Δημοκρατική Συμμαχία και τα σενάρια για ένταξη στελεχών της Ντόρας Μπακογιάννη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Την ώρα που οι επίσημες ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια αναμένονται την Παρασκευή, τα κομματικά όργανα Χανίων της ΝΔ, έπειτα από συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης, απέστειλαν έγγραφο (υπογεγραμμένο από Πρόεδρο και μέλη ΝΟΔΕ, Προέδρους Τοπικών και νεολαίας) προς τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του κόμματος. 

Στην επιστολή τονίζονται, σύμφωνα με το flashnews.gr, δύο βασικοί λόγοι ένστασης.

Ο πρώτος αφορά στην συνεργασία, που έγινε χωρίς σαφείς πολιτικούς όρους και ο δεύτερος στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών.

Ειδικότερα, δεδομένο ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η ΝΔ εξέλεξε στα Χανιά τρεις βουλευτές, το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε εκλόγιμη θέση πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ έχει εξοργίσει τα μέλη του κόμματος, χωρίς ωστόσο οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές να έχουν τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα.

«Δεν ελήφθη υπ’όψιν το γεγονός ότι ο τοπικός υποψήφιος της ΔΗΣΥ, ναι μεν έχει πάρει μεγάλο αριθμό σταυρών, όμως η εικόνα του στους υπόλοιπους πολίτες είναι τέτοια που κυριολεκτικά κλείνει τις πόρτες της Ν.Δ. προς την ευρύτερη κοινωνία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Μάλιστα τα κομματικά στελέχη του νομού αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της παραίτησης, διευκρινίζοντας πως περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από την Συγγρού.

«Τα πράγματα δεν έχουν φτάσει στα άκρα, αλλά κάποια μέλη που δεν βλέπουν την κατάσταση να εξελίσσεται όπως την περιμέναμε το σκέφτονται και αυτό» δήλωσε στο flashnews.gr, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

O ίδιος, ωστόσο, εμφανίζεται επιφυλακτικός καθώς όπως είπε «υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτε. Πληροφορούμαι ότι ο πρόεδρος θα μιλήσει με τους υποψήφιους βουλευτές πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις και περιμένουμε.»