αρχεία που βρέθηκαν στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Κόμνα Τράκα είναι γεμάτα εκπλήξεις για τους ανακριτές. Ο πρώην υπουργός λάτρης της καλής ζωής και των πολυτελών κατοικιών δεν παρέλειπε να «ξεπλένει» χρήμα ή να επενδύει πολλά εκατομμύρια στο real estate αγοράζοντας τουλάχιστον  31 ακίνητα, όπως προκύπτει από τα έγγραφά του.
Μάλιστα, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει κλοπή το 2010 για έγγραφα τα οποία είναι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια των αρμοδίων και στα οποία αναφέρονται μεταξύ πολλών άλλων και η αγορά οικοπέδου στη Γερμανία αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ!
 
Στο μικροσκόπιο του ανακριτή βρίσκεται ένας μωβ φάκελος από το γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης ο οποίος αφορά σε οικόπεδο στο Βερολίνο μυθικής αξίας, περίπου4,6 εκ. ευρώ, ενώ τα στοιχεία που προκύπτουν εναντίον του πρώην ισχυρού άνδρα είναι άκρως επιβαρυντικά.
 
Ένας μωβ φάκελος περιέχει τέσσερις εκτυπώσεις από το Google earth, έναν χάρτη του Βερολίνου, δεκατρείς κατόψεις συγκεκριμένου οικήματος, αλλά και τον προϋπολογισμό της επένδυσης σε οικόπεδο που το ύψος της, είναι πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Το εν λόγω οικόπεδο στο Βερολίνο στην οδό Michaaelkirchstrasse 16 που βρίσκεται μεταξύ ενός γηροκομείου και ενός ξενοδοχείου κίνησε το ενδιαφέρον του πρώην υπουργού.
 
Αντίστοιχα, στο γραφείο του πρώην υπουργού κατασχέθηκαν τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που αφορούσαν δραστηριότητες της εταιρείας Torcassoενώ βρέθηκε φωτοτυπία δισέλιδου πίνακα με τίτλο «Ανακαίνιση Β΄Ορόφου στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου 33, Αθηνα- Χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης έργου καθώς και έγγραφο της Arcon Constructions ATE επί του οποίου υπήρχε χειρόγραφη ένδειξη 1.300.000 ευρώ για την ανακαίνιση του νεοκλασικού στην Αρεοπαγίτου!
 
Ο κ. Τσοχατζόπουλος ωστόσο ήθελε να ανανεώσει την αισθητική και του πολιτικού του γραφείου στην Κόμνα Τράκα, όπως προκύπτει, έναντι επίσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά και διαμέρισμα στην οδό Ευελπίδων 47!
 
Φυσικά, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας δεν έλειπαν από την καθημερινότητα και το lifestyle που είχε υιοθετήσει ο πολιτικός με αποτέλεσμα να έχει συχνή επικοινωνία και ανταλλαγή... επιταγών με ταξιδιωτικά γραφεία για πολυήμερα ταξίδια για τον ίδιο και την σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Αναστασία Γαλάνη