Τη δική του απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά από την Εθνική συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα, μαζί με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασωθούν, οδηγούν σε νέους διχασμούς ανασύροντας ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν. 

Υποκρίνεται ο κ. Σαμαράς ότι επιδιώκει την ανάπτυξη ή την επαναδιαπραγμάτευση, όταν την ίδια στιγμή θέλει την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου 2, που σημαίνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εκτίναξη της ανεργίας και νέα λουκέτα στην αγορά. 

Η κρίση στην Ευρώπη για να ξεπερασθεί απαιτεί μια νέα στρατηγική που θα ανατρέπει τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές και την τραπεζοκρατία. 

Το αποφασιστικό βήμα που έγινε στις 6 Μάη μπορεί να ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου με την πλήρη ανατροπή του μνημονίου και του φαύλου εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα αλλαγής συνολικά στην Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, απάντησε με τη σειρά του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την εξής δήλωση: «Υποκριτές είναι όσοι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό, τάζοντας τα πάντα, ενώ ξέρουν την αλήθεια!».