Στις 18 Ιουνίου χρειάζεται μία κυβέρνηση με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το Σάββατο στο Επιμελητήριο της Κορίνθου. Εξαπέλυσε, παράλληλα σκληρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η μόνη πολιτική που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας είναι η πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ. «Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι σε μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα μπουν σε υπουργικές θέσεις στελέχη του κόμματός του.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει το συμπλήρωμα, ή τσόντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση» είπε. 

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδή εντύπωση ενός διπόλου, κάνουν μεγάλο λάθος γιατί αποδείχτηκε ότι ο κόσμος θέλει συνεργασίες» είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ όσον αφορά στις επαναληπτικές εκλογές είπε ότι «η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά το όνειρο και την ψευδαίσθηση του κ. Σαμαρά για αυτοδύναμη κυβέρνηση που οδήγησε σε εκλογές και κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι «ο τόπος δεν κυβερνιέται ούτε με πλειοψηφίες του 17%, ούτε του 20%, ούτε του 51%» και υπογράμμισε ότι ο λαός θέλει «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης»για να γίνει το συντομότερο μια πραγματικά ισότιμη χώρα της Ευρωζώνης και της Ευρώπης που είναι καθισμένη στο τραπέζι και διαπραγματεύεται.

Η δανειακή σύμβαση και η Ευρωζώνη, είπε, είναι γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης και υποστήριξε ότι «αν είσαι μόνιμα δανειζόμενος, δεν είσαι ισότιμος».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε τα έξι σημεία του κόμματος για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και τόνισε ότι αυτή η πρόταση δομείται στο να παραταθεί η δημοσιονομική προσαρμογή «όσο χρειάζεται», ώστε να γίνει πιο ήπια και φιλική, προσθέτοντας ότι «ήδη έχουν συμφωνήσει οι Ευρωπαίοι στον ένα παραπάνω χρόνο και έχουν βρεθεί τα λεφτά γι' αυτό» και πως μπορούν να εξασφαλιστούν τα χρήματα και για δύο ακόμα χρόνια.

«Σε αντίθεση με αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί η χώρα να αντέξει μονομερείς ενέργειες, λέμε οργανωμένη πρόταση για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης» είπε.


Υποστήριξε δε ότι δεν είναι Κεντροαριστερά ο «τυχοδιωκτισμός και το παιχνίδι με τη φωτιά», καθώς και το «να υποδύεσαι τη χειρότερη, την πιο πελατειακή και συντηρητική εκδοχή του ΠΑΣΟΚ του ‘80. «Αυτό είναι ρετρό» τόνισε.
Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι με την παραπάνω αναφορά δεν εννοεί το ΠΑΣΟΚ του '80, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως είπε, άλλαξε την εικόνα της χώρας «γιατί ήταν ριζοσπάστης και έκανε αλλαγές», αλλά κάποιους που «τώρα κάνουν το ριζοσπάστη της συντήρησης που υποστηρίζει τα πιο κατεστημένα συμφέροντα στον τόπο αυτό».