current views are: 1

26 Μαΐου 2012
Δημοσίευση14:13

Η Βρετανία ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες!

Ένα σχέδιο για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων μεταναστών βρίσκεται προ των πυλών στη Βρετανία, σύμφωνα με την υπουργό Τερέζα Μέι.

Δημοσίευση 14:13’
αρθρο-newpost

Ένα σχέδιο για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων μεταναστών βρίσκεται προ των πυλών στη Βρετανία, σύμφωνα με την υπουργό Τερέζα Μέι.

Ένα σχέδιο για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων μεταναστών βρίσκεται προ των πυλών στη Βρετανία, σύμφωνα με την υπουργό Τερέζα Μέι. Σε αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Telegraph υποστηρίζει πως το Λονδίνο, όπως και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχει αξιοποιήσει την πρόβλεψη του ευρωπαϊκού δικαίου που επιτρέπει προσωρινούς περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταναστών «υπό εξαιρετικές συνθήκες».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα η υπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σε περίπτωση διάσπασης της ευρωζώνης είναι πιθανή αθρόα εισροή μεταναστών στη Βρετανία από την Ελλάδα αλλά και από τις άλλες χώρες στις οποίες εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί η ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση, όπως Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Η Τερέζα Μέι δηλώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών ήδη ελέγχει τις τάσεις στην μετανάστευση προς τη Βρετανία από ευρωπαϊκές χώρες με οικονομικά προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα, προσθέτει ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες και επομένως είναι σωστό να εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Τelegraph, οι έλεγχοι είναι πιθανό να περιλαμβάνουν περιορισμούς σε όσους αναζητούν εργασία στη Βρετανία, πιθανώς με την υποχρέωση να καταθέτουν αίτηση για έκδοση βίζας. 


σχετικα αρθρα