Τα συγκεκριμένα σημεία του μνημονίου που θα επαναδιαπραγματευθεί, εφόσον γίνει κυβέρνηση, παρουσιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. «Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που έγιναν. Μειώσεις φόρων, αλλαγή του χαρατσιού, επέκταση επιδόματος για τους ανέργους από ένα στα δύο χρόνια. Να γίνουν οι νέες περικοπές δαπανών -τα 11,5 δισ. ευρώ- σε τέσσερα και όχι σε δύο χρόνια», τονίζει.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δεν θέτει όρο να είναι πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας. «Όταν κάνεις εκλογές αναζητάς πολιτική λύση. Πηγαίνεις σε άλλες λύσεις, ας πούμε τεχνοκρατών, για να αποφύγεις τις εκλογές. Εμείς εδώ θα έχουμε ήδη περάσει δυο εκλογικές δοκιμασίες. Και έπειτα από όλα αυτά θα ομολογήσουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε πολιτικό να κυβερνήσει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε πάντως να αποκλείει μια συνεργασία με τον κ. Καμμένο, υπενθυμίζοντας ότι ο τελευταίος έχει δηλώσει πως «ούτε πεθαμένος» δεν συνεργάζεται με το κόμμα του. «Κι εγώ ασφαλώς του εύχομαι να έχει καλή υγεία ο άνθρωπος», σχολίασε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: «Όποιος συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τα υφεσιακά χαρακτηριστικά της δανειακής σύμβασης, αλλά να παραμείνει στο ευρώ, ασφαλώς και χωράει. Αλλά πρέπει να το ξέρουμε κι εμείς από πριν. Όχι να συνεργαστούμε με τις μισές συνιστώσες και αύριο να κυριαρχήσουν οι άλλες μισές που θέλουν έξοδο από το ευρώ», υπογράμμισε.

Τέλος, απάντησε στις κατηγορίες ότι τρομοκρατεί τον κόσμο σχετικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.  «Εγώ "τρομάζω" τον κόσμο; Οι ίδιοι τρομάζουν τον κόσμο! Όταν εξαγγέλλουν φόρο στις καταθέσεις, όταν εξαγγέλλουν πρόσθετο φόρο πάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων, ποιος τρομάζει τον κόσμο; Κι όταν άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα την άλλη μέρα δεν οφείλουμε εμείς να το επισημάνουμε; Το ότι είναι "τρομακτικά" αυτά που αποκαλύπτουν κάθε μέρα δεν φταίμε εμείς. Εκείνοι που αποκαλύπτονται φταίνε» υποστήριξε.