current views are: 2

29 Μαΐου 2012
Δημοσίευση06:29

Le Monde: Η Λαγκάρντ δεν δίνει ούτε ένα ευρώ φόρο και μιλάει για την Ελλάδα

Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν προκαλέσει τα σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian, όπου μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους Έλληνες.

Δημοσίευση 06:29’
αρθρο-newpost

Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν προκαλέσει τα σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian, όπου μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους Έλληνες.

Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν προκαλέσει τα σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian, όπου μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους Έλληνες. Την Κυριακή η προσωπική της σελίδα βομβαρδίστηκε με τουλάχιστον εννιάμισι χιλιάδες μηνύματα. Μάλιστα, δημιουργήθηκε ειδική σελίδα, με όνομα «Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκαρντ».

H γαλλική εφημερίδα Le Monde σε «οργισμένο» δημοσίευμα της αναφέρει για την ισχυρή του ΔΝΤ ότι… δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο. Σε άρθρο με τίτλο «Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν πληρώνει φόρους από τα έσοδα της», υπενθυμίζει ότι από τις 380.959 ευρώ που παίρνει μισθό τον χρόνο δεν δίνει ούτε ένα ευρώ φόρο!

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκει με τέτοιες δηλώσεις η κ. Λαγκάρντ. Είναι σαν να ζητούν ευθύνες από έναν ασθενή για την αγωγή που του έδωσε ο γιατρός του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθεια της κ. Λαγκάρντ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

«Η κυρία Λαγκάρντ οφείλει να γνωρίζει ότι ούτε τα παιδιά της Αθήνας, ούτε τα παιδιά του Νίγηρα επαιτούν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ. Οφείλει, επίσης, να γνωρίζει ότι η θεσμική της θέση δεν της επιτρέπει τέτοιου είδους σχολιασμούς», τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ και προσθέτει ότι «ας αναλογιστεί τί θα σημάνει η κατάρρευση της Ελλάδας για το σύνολο της κοινωνίας, για το διεθνές τραπεζικό σύστημα, το ΔΝΤ, και ίσως, και την ίδια ως επικεφαλής του Ταμείου».

Σφοδρή επίθεση κατά της Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε και ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις της «αναξιοπρεπείς» και τόνισε ότι αν είχε πολιτική ηθική, θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει.

Καταιγισμό μηνυμάτων εξακολουθεί να δέχεται η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία φιλοξένησε την επίμαχη συνέντευξη της επικεφαλής το ΔΝΤ. Τη Δευτέρα, η Guardian με άρθρο του εκδότη της κατηγορεί την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για κενές περιεχομένου ηθικολογίες και διγλωσία.

Ακόμα και η συντηρητική Figaro ή η οικονομική L´ Expansion μιλούν για «κονσέρτο» κριτικής και επικρίσεων που δέχεται για τη δήλωσή της ενώ η Liberation θεωρεί ότι «άναψε το φυτίλι στο μπαρούτι».


σχετικα αρθρα