current views are: 1

29 Μαΐου 2012
Δημοσίευση11:58

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Ο κ. Σαμαράς ξέρει να βάζει πέρα τα προσωπικά του»

«Η χώρα μας δεν έχει περιθώρια πειραματισμών σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο διεθνών σχέσεων» δήλωσε ο βουλευτής Βʼ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM τονίζοντας ότι το κόμμα του αποτελεί την πλέον «εφικτή λύση».

Δημοσίευση 11:58’
αρθρο-newpost

«Η χώρα μας δεν έχει περιθώρια πειραματισμών σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο διεθνών σχέσεων» δήλωσε ο βουλευτής Βʼ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM τονίζοντας ότι το κόμμα του αποτελεί την πλέον «εφικτή λύση».

«Η χώρα μας δεν έχει περιθώρια πειραματισμών σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο διεθνών σχέσεων» δήλωσε ο βουλευτής Βʼ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM τονίζοντας ότι το κόμμα του αποτελεί την πλέον «εφικτή λύση». Aναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου:

«Το εκλογικό σώμα χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αστάθεια και όσον αφορά τις τάσεις του από μεγάλη κινητικότητα προς όλους τους χώρους»

Η εκτίμηση μου ως πολιτικός, αλλά και ως επικοινωνιολόγος είναι, ότι αυτή τη στιγμή αν ρίξει κανείς μια πρόχειρη ματιά στις δημοσκοπήσεις διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλές μετακινήσεις από  και προς πολλούς χώρους. Το εκλογικό σώμα χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αστάθεια και όσον αφορά τις τάσεις του από μεγάλη κινητικότητα προς όλους τους χώρους. Μπορούν να γίνουν πάρα πολλές υπερβάσεις. Βλέπουμε κάποιον ψηφοφόρο με μεγάλη άνεση πια να κινείται απʼ τα δεξιά του φάσματος ως και τα αριστερά. Είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου εκτός από τα πολύ βασικά διλήμματα παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Το πρώτο και ουσιαστικό είναι οι προγραμματικές θέσεις. Δηλαδή, οι ψηφοφόροι θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, να κρίνουν αν αυτές είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες και αν δίνουν λύση στα αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα.  

«Οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων που ακούστηκαν στις εκλογές της 6
ης Μαΐου απευθύνθηκαν σε ώτα μη ακουόντων»

Οι θέσεις που παρουσιάστηκαν πρώτον δεν παρουσιάστηκαν με καθαρό τρόπο και δεύτερον το εκλογικό σώμα δεν ήταν πρόθυμο να ακούσει. Ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση είχαν κλείσει τα αυτιά. Άρα όποιες προτάσεις ακούστηκαν απευθύνθηκαν σε ώτα μη ακουόντων. Είχε πρυτανεύσει το συναίσθημα. Κατά τη δική μου εκτίμηση τώρα το συναίσθημα καταλαγιάζει. Βλέπουμε τα αδιέξοδα τα οποία έχουν δημιουργηθεί. Βλέπουμε ότι καταρρέουν τα έσοδα του κράτους. Βλέπουμε ότι η ρευστότητα στην αγορά εξαφανίζεται και πρέπει πέρα απʼ τα συναισθήματα με τη λογική να δούμε ποια παράταξη μπορεί να εγγυηθεί λύσεις και ποιος πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει την ικανότητα της διαπραγμάτευσης και της εξόδου από την κρίση.  

«Ο κύριος Σαμαράς ξέρει να βάζει πέρα τα προσωπικά του»

Όσο οι μέρες περνούν ο κ. Σαμαράς αποδεικνύεται πια συγκριτικά ότι έχει και την ικανότητα και την εμπειρία και απεδείχθη ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι ένας ηγέτης που ξέρει να βάζει πέρα τα προσωπικά του, να ενώνει, να συνθέτει και κυρίως να υψώνει τη φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη και να κερδίζει σημαντικές μάχες, όπως έγινε στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα πρόσφατα. Είναι πολλοί οι ψηφοφόροι που εισρέουν πια στη Νέα Δημοκρατία. Είναι και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, οι ηγεσίες των οποίων δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά παρόλα αυτά καθημερινώς ανταποκρίνονται γιατί βλέπουν ότι μπροστά στα μείζονα και σημαντικά, που αφορούν την πατρίδα, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απʼ αυτά που μας χωρίζουν.
 
«Η χώρα μας δεν έχει άλλα περιθώρια πειραματισμών. Η ΝΔ είναι η πλέον εφικτή λύση»

Δε χαρακτηρίζομαι απʼ αυτούς που έχουν επιδείξει κάποιες αντιαριστερές ρητορείες ή υστερίες. Δεν υπάρχει δηλαδή μπαμπούλας της Αριστεράς. Στην πραγματικότητα είναι τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε περιέλθει και μένα μʼ ενδιαφέρει ποιο κόμμα, ποιος ηγέτης μπορεί με πειστικό τρόπο να εγγυηθεί εφαρμόσιμες προτάσεις. Ποιες προτάσεις έχουν συγκεκριμένα κόστη, ώστε να δούμε ποια μπορούμε να αναλάβουμε. Και κυρίως ποια πολιτική παράταξη και ποιος ηγέτης μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και στην ευρωπαϊκή πορεία, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει. Διότι η χώρα μας δεν έχει περιθώρια πειραματισμών σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο διεθνών σχέσεων. Ήδη έχουμε περιθωριοποιηθεί. Ήδη έχουμε απομονωθεί. Βλέπουμε πως καταρρέουν τα έσοδα απʼ τον τουρισμό φέτος και αυτό είναι το αποτέλεσμα της απομόνωσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Αν λοιπόν δε φύγουμε απʼ αυτή τη δεινή θέση, αν δεν ξαναποκτήσουμε το όνομα που ταιριάζει στη χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό  και αν δεν καταφέρουμε να είμαστε στην Ευρώπη που σιγά σιγά θα έχει ρήτρες κοινωνικής αλληλεγγύης, θα έχουμε φτάσει στη βρύση αλλά δε θα έχουμε πιει νερό γιατί δε θα έχουμε υπομονή. Όλα μπορούν μονομιάς να χαθούν. Άρα οι φωνές της λογικής και αυτοί που μας εγγυώνται ότι μπορούμε να σταθούμε στην Ευρώπη μπορούν να δώσουν τη λύση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς εκ των πραγμάτων φαντάζουν ως οι πλέον εφικτές και δυνατές λύσεις.


σχετικα αρθρα