Για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, σε συνάντησή του με τους πολιτικούς συντάκτες, τονίζοντας ότι «λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα». Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι πρωτίστως αυτά αφορούν τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. «Γι αυτό και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς, θα έχει συνάντηση με στελέχη Εφοριών και Τελωνείων για την αύξηση των εσόδων», είπε.

Σχετικά με ενδεχόμενη καταγγελία του Μνημονίου, όπως προτείνεται από ορισμένα κόμματα επ΄ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου, ο υπηρεσιακός κυβέρνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση, αλλά εκείνη που θα προκύψει από τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου». Επισήμανε, όμως, πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νόμοι και οι υποχρεώσεις, που έχουν νομοθετηθεί, δεν θα πρέπει να τηρούνται.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάνει βαρύτατες θυσίες και αξίζει τον απαιτούμενο σεβασμό», ενώ ερωτηθείς για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρέπεμψε στα συμπεράσμτα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ότι θέλουν την Ελλάδα στη ευρωζώνη.

Για τα φάρμακα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «εντός του Ιουνίου προγραμματίζεται από την κυβέρνηση να δοθούν στους φαρμακοποιούς, προς εξόφληση των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία, 490 εκατ. ευρώ» λέγοντας ότι την περασμένη Παρασκευή δόθηκαν 75 εκατ. ευρώ και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα δοθεί και η δεύτερη δόση, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Για τις προσλήψεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπηρεσιακών υπουργών Δημόσιας Διοίκησης, Παύλου Αποστολίδη, Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη και Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη προβλέπει 45.000 προσλήψεις 11μηνης διάρκειας από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι προσλήψεις αφορούν τους ΟΤΑ για τους τομείς Πρόνοιας και Περιβάλλοντος και προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, ενώ την εποπτεία θα έχει το ΑΣΕΠ. «Δεν αφορούν προσλήψεις στο Δημόσιο και δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία μαθητών και γονέων, με αφορμή το ζήτημα της Φυσικής. Ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο, εξήγησε ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε η πολιτκή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχουν από τον νόμο την δυνατότητα να παρέμβουν. «Δεν μπορεί να γίνει υπαγόρευση και αξιολόγηση των θεμάτων, καθώς είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Κέντρικής Επιτροπής Εξετάσεων» τόνισε.

Τέλος, διεκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, με συγκεκριμένο πλαίσιο και ρόλο για να χειριστεί τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν και να διεξάγει ομαλά τις εκλογές.