Όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα είναι ουσιαστικά μη βιώσιμη, υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ηλιούπολη και προσέθεσε ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει και νέα προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα ανέφερε ότι σε όλη την Ευρώπη συζητούν την άναρχη χρεοκοπία της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη γγ του ΚΚΕ, η Ελλάδα οδηγείται σε χρεοκοπία γιατί βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση ενώ ανέφερε ότι όποτε και να υπάρξει ανάκαμψη, θα είναι σύντομη και θα την ακολουθήσει νέος κύκλος κρίσης.

Αναφερόμενη στο Μνημόνιο, σημείωσε ότι ουσιαστικά αποτελεί μια δέσμη μαζεμένων μέτρων τα οποία εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας για τις επικρίσεις προς το ΚΚΕ ότι «θέλει να είναι αντιπολίτευση», η κ. Παπαρήγα είπε ότι και «ως αντιπολίτευση, μας εκτελούσαν, μας εξόριζαν και μας φυλάκιζαν» και τόνισε ότι ο ρόλος του κόμματος ως αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολος γιατί δεν κάνει την ίδια αντιπολίτευση με άλλα κόμματα, καθώς προχωρά και σε επεξεργασίες και σε οργάνωση της λαϊκής πάλης.

«Θέλουμε να είμαστε δύναμη αντιπολίτευσης για να γίνει ο λαός δύναμη εξουσίας», συμπλήρωσε. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το αστικό σύστημα έχει ανάγκη από ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ και προτιμά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που μπορεί να παραπλανήσει τον λαό.

TAGS