Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, o oποίος αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ότι είναι αναγκαία η προστασία των καταθέσεων με την Ε.Ε. να πρέπει να συμβάλει σε αυτό. Ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των επαφών που θα πραγματοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας με ευρωπαίους αξιωματούχους. Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:

«Οι έλληνες καταθέτες, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίοι, υφίστανται ένα πρωτοφανή πόλεμο νεύρων και γίνονται αποδέκτες υποβολιμαίων σχολίων, φημών η και σεναρίων, περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι η φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης και η δοκιμασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Αποτελεί στοιχειώδη εκδήλωση κοινοτικής αλληλεγγύης προς τους Έλληνες η ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεών τους, στο ύψος που ορίζει και ο ελληνικός νόμος.

Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχω στις αρχές της εβδομάδας με eυρωπαίους αξιωματούχους θα θέσω ως διεκδίκηση άμεσης και επείγουσας προτεραιότητας την εξασφάλιση, το ταχύτερο δυνατό, αυτής της εγγύησης».

Κατά την επίσκεψή του στο νομό θα έχει επαφές με τους δημάρχους Βόνιτσας και Αμφιλοχίας, φορείς του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου
TAGS