«Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει με τα Μνημόνια που οδηγούν σε ύφεση και θα οδηγήσουν ουσιαστικά σε πλήρη υστέρηση των εσόδων του κράτους», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γ. Ζανιά. «Είναι σημαντικό, πρώτον, ότι διαπιστώθηκε η πλήρης αποτυχία του μνημονίου», επισήμανε ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στη συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η κατάσταση της οικονομίας και η πορεία των εσόδων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η πηγή της υστέρησης των εσόδων είναι η ύφεση, που δημιουργήθηκε, όπως είπε, από το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2 με ευθύνη των συγκυβερνώντων, κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε επίσης ότι πλέον ο «μύθος ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν μπορούν να πληρωθούν αν δεν πάρουμε τη δόση από τους δανειστές, καταρρίφθηκε».

«Οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων όπως επίσης και τα έξοδα για την παιδεία και την υγεία πληρώνονται και επαρκούν από το φορολογικά έσοδα που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες», ανέφερε και κάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να σταματήσουν να «εκβιάζουν» τον λαό.


Πηγή: Ναυτεμπορική