Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.
Υποστήριξε ακόμη ότι «με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τάχθηκε ανοιχτά και καθαρά υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης».

«Δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, δηλαδή από τα κοινοβούλια και τους πολίτες των άλλων κρατών. Το κάνει αυτό χωρίς καμία αίσθηση των ευρωπαϊκών συσχετισμών, αλλά και των συσχετισμών στη μεγάλη πλειονότητα των κρατών της Ευρώπης».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «όραμα του κ. Τσίπρα είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα δήθεν της προόδου και της Αριστεράς διακήρυξε σήμερα την πιο συντηρητική, κρατικιστική πολιτική. Αυτή που πληρώνει πολύ ακριβά ο πιο φτωχός και αδύναμος πολίτης. Αυτή που εξέθρεψε τον παρασιτισμό και την διαπλοκή», πρόσθεσε.