Επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους θα έχει στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος κατά πληροφορίες αναχωρεί εντός της ημέρας για την βελγική πρωτεύουσα.
Ο κ. Κουβέλης αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς καθώς και με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. θα συναντηθεί επίσης με τον Λάσλο Άντορ, Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης και την Κατερίν Τραουτμάν, επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Δεν αποκλείονται πάντως και συναντήσεις και με ευρωβουλευτές «ειδικού βάρους» της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και του Μάη του '68.

Στόχος του κ. Κουβέλη είναι να αναδειχθεί προς τους Ευρωπαίους η ευρωπαϊκή διάσταση της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και να επιβεβαιωθεί η πρόθεση του ίδιου του προέδρου της να συμβάλλει ώστε την 18η Ιουνίου να υπάρξει κυβερνητικός σχηματισμός στην Ελλάδα, με κεντρικό πρόταγμα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

Εκ παραλλήλου, θα προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική επιμήκυνση μέχρι τα τέλη του 2017, ώστε να διευκολυνθεί η προσαρμογή της χώρας και με τρόπο μη βίαιο, ενώ εκτιμάται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν και κεντρικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία, σύμφωνα με τους εγχώριους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Τσίπρα αλλά και πολιτικοτεχνοκρατικούς κύκλους των Βρυξελλών, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάνος Ρασσιάς
TAGS