Σκληρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσιοποίηση των θέσεών τους για την οικονομία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του από τη Λιβαδειά. «Με την παρουσίαση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χτες και προχτές, είναι φανερό για εμένα ότι η χώρα οδηγείται στο διχασμό και την ακυβερνησία» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτονατας ότι «αυτό το πλαστό σκηνικό δεν δίνει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου».

«Η ΝΔ καταφεύγει στον πιο παλαιομοδίτικο, ψυχροπολεμικό δημαγωγικό λόγο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έκανε την οριστική επιλογή της ρήξης με την ΕΕ: καταγγελία σύμβασης» που «οδηγεί στην οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας».


«Αντί να αποκτήσουμε ελπίδα και προοπτική κινδυνεύουμε να μπούμε σε μια νέα κρίση, στην κρίση των σχέσεών μας με την ΕΕ» είπε ακόμα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στο μεταξύ, η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας χειροτερεύει καθημερινά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της ακυβερνησίας, φέρνοντας τα παραδείγματα των τραπεζών, του τουρισμού και της ενέργειας «που κλονίζεται χρηματοοικονομικά ο πυλώνας της ΔΕΗ».