Ολομέτωπη επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επαναφέροντας στη δημοσιότητα την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου υποστηρίζει οτι «δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών».

Στην επιστολή που εστάλη στις 15 Φεβρουαρίου 2012 και είχε δημοσιευθεί στα ΜΜΕ ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η ΝΔ «αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα (αυτές που έγιναν στις 6 Μαΐου) θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία». Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι δίνει προτεραιότητα στην ανάκαμψη η οποία θα καταστήσει το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή και τονίζει ότι «όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας την επιστολή αναρωτήθηκαν «πότε έλεγε ψέματα ο κ. Σαμαράς; Στον ελληνικό λαό όταν προχθές ανακοίνωνε τα 18 μέτρα ή στον κ. Ντράγκι, όταν του έστελνε στις 15 Φεβρουαρίου 2012; Διότι μνημόνιο και παροχές είναι αντίθετα».

«Μόλις χθες υποσχόταν στον Ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και άλλα πολλά αντιμνημονιακά, είναι ο ίδιος που υπέγραψε το μνημόνιο, ο ίδιος που απέστειλε επιστολή υποταγής στη κυρία Μέρκελ, ο ίδιος που έδωσε γη και ύδωρ στον Μάριο Ντράγκι και έγγραφη υπόσχεση πιστής εφαρμογής του Μνημονίου» καταλήγει η ανακοίνωση.