Πρόγραμμα με επτά γραπτές δεσμεύσεις προτάσσει για κυβερνητική συνεργασία ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, τονίζοντας παράλληλα ότι για το κόμμα του δεν υπάρχει «Plan B» για τη δραχμή. Ο κ. Κουβέλης διαβεβαιώνει ότι η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη ενώ θέτει τρεις όρους στον ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι πρώτο κόμμα: Σοβαρότητα, Αξιοπιστία και Δέσμευση.  

Ο κ. πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε επτά μέτρα τα οποία μπορεί να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση, για σταδιακή απεμπλοκή από το Μνημόνιο: Πάγωμα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Μη συνυπολογισμός των Δημοσίων Επενδύσεων στις δαπάνες που δημιουργούν πρωτογενή ελλείμματα. Προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση του κράτους. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, χτύπημα των καρτέλ. Πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα και ολική επαναφορά του ΕΣΠΑ. Ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων. Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και στροφή στην γεωργική παραγωγή.

«Ο δικός μας τρίτος πόλος είναι ο μοχλός για τη συγκρότηση μιας πανίσχυρης μεταρρυθμιστικής παράταξης, που θα οδηγήσει τις τύχες της Ελλάδας σε ένα ανθρώπινο αύριο» είπε ακόμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι για το κόμμα του δεν υπάρχει «Plan B» για τη δραχμή, αλλά το εναλλακτικό σχέδιο είναι η συμμαχία του Νότου για να μείνουμε όλοι στο ευρώ, η στήριξη στην Ευρωαριστερά, στον Ολάντ σήμερα, στο SPD και τους Γερμανούς Πράσινους αύριο και απαίτηση για περισσότερη Ευρώπη.
TAGS