Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης επανέφερε την πρόταση του για την «ευρωδραχμή» από τη Θεσσαλονίκη όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Πεντηκοστής. «Η πρόταση μας είναι για δύο χρόνια, δηλαδή για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, να υπάρχουν δύο νομίσματα. Το επίσημο νόμισμα της χώρας θα είναι το ευρώ και η ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας. Εάν λοιπόν πληρώνονται σε ευρωδραχμή όλοι, μεταξύ αυτών και οι λαθρομετανάστες, δεν θα μπορούν να βγάζουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο στις χώρες τους» είπε.

«Η Ελλάδα δεν θα πορευθεί ούτε με ακροβασίες, ούτε με γονυκλισίες. Χρειάζεται ένα πειστικό πρόγραμμα, χρειάζεται ένας έντιμος διάλογος και χρειάζεται συμμαχίες με τις χώρες του Νότου. Πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι προτάσσουν το συμφέρον του κόμματος τους από το συμφέρον της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Στη διάρκεια περιοδείας του στην Ανατολική Θεσσαλονίκη (Περαία, Αγία Τριάδα, Νέα Μηχανιώνα) ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου και σημείωσε πως «πρέπει να μας πούνε μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αν είναι βλάκες ή συνένοχοι. Βλάκες διότι δεν κατάλαβαν ότι κάποιος από εκεί μέσα έβγαζε με τα τσουβάλια λεφτά, ή συνένοχοι αν το ήξεραν και έκαναν απλώς το κορόιδο. Βεβαίως, συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα ότι κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ δεν μπορούν να πάρουν μέρος σ' αυτές τις εκλογές, γιατί έχει αποδειχθεί δικαστικά από το Μόναχο ότι έχουν πάρει μίζες. 'Αρα λοιπόν είναι αδιανόητο σήμερα άνθρωπος να πάει να ψηφίσει τα κόμματα της μίζας και της ρεμούλας».