Η ίδια η ΕΕ είναι «μνημόνιο διαρκείας» είπε μεταξύ άλλων η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη της στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, παράλληλα ερωτηθείσα για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι «είτε με ευρώ είτε με ένα άλλο νόμισμα, όπως Geuro ή δραχμή, η πορεία πτώχευσης του λαού είναι αναπόφευκτη όσο συνεχίζεται ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Παπαρήγα τόνισε  ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ξεμασκαρεύεται -πράγμα απαραίτητο αφού καλείται να παίξει ρόλο στο πλαίσιο της λεγόμενης "κυβερνώσας αριστεράς" και αυτό όπως είναι φυσικό δημιουργεί αντιφάσεις».

«Βγαίνει στην επιφάνεια ο σοσιαλδημοκρατικός - αστικός πυρήνας της πολιτικής του, ο συμβιβασμός του με τη στρατηγική της ΕΕ και την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου χωρίς να πεταχτεί όμως εντελώς και το ριζοσπαστικό μασκάρεμα. Αυτές οι αντιφάσεις του αναδεικνύονται και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να τον στριμώξουν. Τις αξιοποιεί όμως και συνειδητά με σκοπό να δημιουργήσει μια θολούρα, μια επίπλαστη προσδοκία για φιλολαϊκή διαχείριση», είπε η γγ του ΚΚΕ.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «καθημερινά διαστρεβλώνονται οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ από το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα» προσθέτοντας ότι «πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ κάνουν "επιθέσεις φιλίας", την ίδια στιγμή ανεπίσημα με non paper στα ΜΜΕ, με στελέχη του στις γειτονιές, διαδίδουν διάφορα ψέματα και βρομιές ενάντια στο ΚΚΕ, ότι η "καθοδήγησή του είναι διασπασμένη" κ.ά.».