Συμφωνεί το γαλλικό περιοδικό L' Express με τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian, κατά της Ελλάδας, που ξεσήκωσαν κύμα διαμαρτυριών και ανάγκασαν την πρώην υπουργό να παραδεχθεί την αστοχία των τοποθετήσεών της. Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Το μπρα ντε φερ της Αθήνας με την Ευρώπη είναι ένας "ασύμμετρος πόλεμος"» και σε αυτό, το γαλλικό περιοδικό αναρωτιέται γιατί δημιουργήθηκε σάλος από τις δηλώσεις της Λαγκάρντ, αφού είπε «το αυτονόητο ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους και είναι λιγότερο για λύπηση από τα παιδιά της Νιγηρίας». Παράλληλα, γράφει ότι «η Ελλάδα είναι το μόνο παράδειγμα χώρας που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της».

Οι συντάκτες αναφέρουν ότι η Λαγκάρντ  έπαιξε το ρόλο του κακού, ώστε στη συνέχεια να έρθουν οι Ευρωπαίοι να κάνουν τους καλούς «μήπως φοβίσουν τους Έλληνες και ψηφίσουν σωστά». Παράλληλα, στηλιτεύουν την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. όπως και στην ευρωζώνη κάνοντας λόγο για «άκρατο ρομαντισμό των Γάλλων, του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν αρχικά, που δεν ήθελε να κλείσει την πόρτα της Ευρώπης στον Πλάτωνα και στη συνέχεια στον Σιράκ και τον Ζοσπέν που καθησύχασαν τους δισταγμούς της ΕΚΤ».

Το άκρως επιθετικό δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα ήταν τόσο μικρή χώρα που το ρίσκο έδειχνε να είναι «μηδενικό», κάνοντας παράλληλα, λόγο για «λάθος», ενώ επισημαίνει ότι «ο κίνδυνος που εκπροσωπεί η Ελλάδα είναι σαν ένας "ασύμμετρος πόλεμος" στο οικονομικό πεδίο. Όπως στο στρατιωτικό μέτωπο συγκρούονται δυο αντίθετοι διαμετρικά πόλοι, πχ οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ, έτσι και μια μικρή δύναμη μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία ή και να γκρεμίσει τον γίγαντα».
TAGS