«Απάτη» χαρακτήρισε τα όσα εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ FM, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει το σαμάρι για να μην χτυπήσει τον γάιδαρο», ενώ τόνισε ότι ο πλούτος θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. «Το κρίσιμο ζήτημα είναι ποια κοινωνική δύναμη, ποια τάξη θα έχει τον πλούτο στα χέρια της. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από αυτό το κρίσιμο ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

«Τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα διατηρούν τον πλούτο στα χέρια τους. Αυτή είναι ακριβώς η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάζει καλύτερες μέρες ενώ γνωρίζει ότι ο πλούτος που παράγει ο λαός θα είναι στα χέρια των λίγων, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει το σαμάρι για να μην χτυπήσει τον γάιδαρο και αυτό λέμε είναι απάτη» ανέφερε.

Για ενδεχόμενη συνεργασίας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έστω την ύστατη ώρα, ο κ. Μαρίνος είπε: «Αυτά είναι από ουτοπία μέχρι ανοησία η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει το ΚΚΕ σε περίπτωση που μειωθεί εκλογικά να συρθεί, το ΚΚΕ είναι κόμμα αρχών που λειτουργεί με κανόνες. Την θέση για συνεργασία την έχει αποκλείσει εξαρχής η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία βάση να συνεργαστεί το ΚΚΕ της Ελλάδας με κόμμα που στηρίζει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που ψελλίζει για το ΝΑΤΟ και στηρίζει την στρατηγική του κεφαλαίου».