Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί ανασκεύασε τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την έκβαση των ελληνικών εκλογών λέγοντας ότι «παρεξηγήθηκαν». Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι επειδή παρεξηγήθηκαν κάποιες δηλώσεις του θα διευκρινίσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από το εξωτερικό και οτι δεν θα πρέπει να δίνονται συμβουλές στους Ελληνες, οι οποίοι έχουν τελικά την ευθύνη για το ίδιο τους το μέλλον.

Ο γάλλος υπουργός είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής Αλέξη Τσίπρα -που υποστήριξε ότι αν κερδίσει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα καταργήσει τη δανειακή σύμβαση- δηδηλώνοντας ότι αυτή η θέση «περιπλέξει σε μεγάλο βαθμό» την κατάσταση και παραδέχθηκε ότι ίσως υπάρξουν «αντιδράσεις εδώ κι εκεί» σχετικά με την πιθανότητα η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη.

Ο κ. Μοσκοβισί είχε συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομίας, Ολι Ρεν ,στις Βρυξέλλες, με τους δύο άνδρες να εκφράζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Σε δηλώσεις του, Ολι Ρεν, αφού αναγνώρισε το πόσο επώδυνες είναι οι επιπτώσεις για πολλούς Ελληνες από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.