Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με δήλωσή του ο τέως υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. «Η έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, που παρουσιάστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας μου και λύθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο, σήμερα προκαλείται από τρεις παράγοντες: α. από ορισμένες μεγάλες εταιρίες που πωλούν μόνο μετρητοίς β. από ορισμένες ιδιωτικές κλινικές, που στέλνουν δικούς τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία να αγοράσουν ακριβά φάρμακα για να μην δεσμεύσουν τα κεφάλαιά τους και γ. από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Όπως ήδη ειπώθηκε, παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν και το λύσαμε αμέσως. Ήμασταν, όμως, πολιτική κυβέρνηση και όχι υπηρεσιακή και μπορούσαμε να κινηθούμε αποφασιστικά. Θυμίζω τη μήνυση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θανάση Γιαννόπουλου εναντίον της ROCHE πριν 14 μήνες και τη στήριξη που έδωσε στον Θ. Γιαννόπουλο, με δική μου εισήγηση, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Χθες πήραμε ως ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλία να βοηθήσουν όλα τα κόμματα την υπηρεσιακή Κυβέρνηση και λύση σύντομα θα υπάρξει» ανέφερε.

«Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας. Και αντί να συστέλλονται οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράζουν με θράσος ευθύνες σε όλους τους άλλους, επενδύοντας στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών, για να πάρουν ψήφους. Ο πολίτης πάντως να ξέρει, πως αν όλα δεν πάνε καλά παρόμοια προβλήματα θα έχουμε τον Οκτώβριο με όλα τα φάρμακα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, αφού τα περισσότερα από όλα αυτά τα είδη εισάγονται» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο τέως υπουργός Υγείας κατέληξε λέγοντας: «Όταν το Φεβρουάριο του 2011 δημιουργήσαμε τον ΕΟΠΥΥ οι πιο πολλοί ήταν μαχητικά αντίθετοι. Έφτασαν μάλιστα να καταλάβουν επί ένα μήνα και το Υπουργείο Υγείας. Τώρα όλοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητά του, αλλά μας μέμφονται επειδή δεν δίνουμε περισσότερα χρήματα γι’ αυτόν. Ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι έχουν χρήματα. Πού, όμως, θα τα βρουν, αφού λόγω ανεργίας οι εισφορές είναι λιγότερες και το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να βρει δανεικά; Οι μάσκες πέφτουν η μια μετά την άλλη».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε αφήσει αιχμές κατά του κ. Λοβέρδου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα.