Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, εάν καρποφορήσουν οι συζητήσεις των κομματικών επιτελείων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της συζήτησης των λεπτομερειών της τηλεμαχίας.    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί έναν εφ’ όλης της ύλης και ελεύθερο τηλεοπτικό διάλογο, εκφράζουν όμως την επιφύλαξή τους για το αν ισχύει το ίδιο και για το στρατόπεδο της ΝΔ.

Ειδικότερα, σημειώνουν ότι οι συνεργάτες του κ. Αντώνη Σαμαρά επιδιώκουν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις διεργασίες προκειμένου να ακυρωθεί ο δημόσιος διάλογος. 

Από την άλλη πλευρά, η Συγγρού υπενθυμίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά που ζήτησε να γίνει ντιμπέιτ και μιλά για «ανυπόστατες διαρροές, απ' όπου κι αν προέρχονται, ότι δήθεν ο κ. Σαμαράς δεν θέλει το διάλογο»

«Είναι στο παρά πέντε της οριστικής ανακοίνωσης της συμφωνίας για να γίνει η συζήτηση ανάμεσα στους δύο» είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Παδημούλης. «Εμείς πιστεύουμε και προτείνουμε και επιμένουμε να γίνει με ένα τρόπο πιο ελεύθερο, που να μην είναι παράλληλοι μονόλογοι, όπως γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες»», πρόσθεσε.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, κατέρχεται με πρόταση για δύο τηλεμαχίες -η δεύτερη με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών. «Εμείς θέλουμε και θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να γίνει και η συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε ο Δ.Παπαδημούλης.  

Η ατζέντα της τηλεμαχίας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κρίσιμο ζήτημα του Μνημονίου για το οποίο, η ΝΔ έχει ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει την κατάργησή του.

Ταυτόχρονα, επί τάπητος θα βρεθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μισθοί, η φορολογία και τα δάνεια.