Ένα «τιτίβισμα» του Ευάγγελου Βενιζέλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έθεσε για δεύτερη φορά θέμα κορυφαίων στελεχών τις τελευταίες εβδομάδες. Όσο και αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – μέσω συνεργατών - προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά λέγοντας ότι ήταν μια μεμονωμένη φράση με την οποία εννοούσε πως η επόμενη ημέρα του κινήματος θα έπρεπε να στηριχθεί σε νέους ανθρώπους, οι εντυπώσεις έμειναν. «Δεν μπορεί τα στελέχη μας είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα. Όταν στάθηκα δίπλα στον Α. Παπανδρέου ήμουν 30 χρονών» ανέφερε, ο Ευ. Βενιζέλος και το μήνυμα το οποίο εξέπεμψε ήταν πεντακάθαρο. Τόσο καθαρό, που πολλοί πιστεύουν ότι ο Βενιζέλος στο νέο ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται και το οποίο θα κτίσει μετά τις εκλογές, δεν προβλέπει ηγετικές θέσεις για πολλούς- σχεδόν για… όλους! 

Ο Ευ. Βενιζέλος είναι γεννημένος το 1957. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θεωρείται ως η επόμενη λύση, γεννήθηκε το 1956 και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το 1955. Η… εσαεί  παρολίγον υποψήφια Άννα Διαμαντοπούλου, είναι γεννημένη το 1959- για… 30ντάρα δεν την κάνεις.

Ο Δημήτρης Ρέππας είναι γεννημένος το 1952, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Χρήστος Παπουτσής το 1953. Ακόμα και ο Γιάννης Ραγκούσης, γεννημένος το 1965, πιο πολύ για πενηντάρης, παρά για τριαντάρης λογίζεται.

Από την άλλη, στην Ιπποκράτους θεωρείται τρελό να γίνεται τόση φασαρία για να πάρει (θεωρητικό) προβάδισμα ο… Νίκος Ανδρουλάκης.

Και αυτό γιατί, ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές με λίστα, με δεκάδες στελέχη να μην έχουν κανένα «καημό» να υπερασπιστούν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν ανοίγεις τέτοιο διάλογο που αντικειμενικά προκαλεί αποσυσπείρωση.

Ναι, το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικεί την πρώτη θέση, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ωστόσο διεκδικεί να αυξήσει τις δυνάμεις του και- το κυριότερο, ξορκίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί σε μονοψήφιο ποσοστό. Και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Ιπποκράτους, δεν είναι ώρες για…  επικίνδυνα πειράματα με Τόλκες και Κωνσταντινόπουλους… 


Θε. Δα
TAGS