Οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιθυμούν την παραμονή στην Ευρωζώνη και με αυτό το σκεπτικό θα ψηφίσουν, εκτιμά η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε ερώτηση για το εάν από τις προσεχείς εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση, που θα μπορεί να συνομιλήσει με τους εταίρους και να διαπραγματευθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε., η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ εκφράζει την ελπίδα ότι η πλειοψηφία θα ψηφίσει με κριτήριο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, καθώς «το 82% των Ελλήνων θέλει η χώρα να διατηρήσει το ευρώ».

Η κυρία Μπακογιάννη ζητεί παράλληλα από τους Ευρωπαίους εταίρους να βοηθήσουν την Ελλάδα σ' αυτή την πορεία και να μην προβαίνουν σε δηλώσεις, οι οποίες, όπως επισημαίνει, «ωφελούν στην πραγματικότητα μόνον εκείνους οι οποίοι εργάζονται κατά της Ευρώπης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναγνωρίζει τη ευθύνη της γενιάς της για την κατάσταση της χώρας και κάνει λόγο για «κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού».


Τονίζει επίσης ότι η Ελλάδα χρειάζεται «μεγαλύτερους συνασπισμούς». «Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον προσεκτικά, να δείξουμε μεγαλύτερη κατανόηση. Αν ούτως ή άλλως συμφωνούμε ότι ισχύει η αρχή της βούλησης παραμονής μας στην Ευρωζώνη, τότε θα συγκεντρώσουμε πολλούς ανθρώπους που θέλουν να συνεργαστούν.

Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε», δηλώνει η κυρία Μπακογιάννη και αναφέρεται στην ανάγκη την πολιτική ευθύνη για τη χώρα να αναλάβει τώρα μια νεότερη γενιά, η οποία, όπως επισημαίνει, είναι πολύ πιο ώριμη από όσο νομίζουμε.