Σκληρή επίθεση με αφορμή το θέμα των καρκινοπαθών και του ΕΟΠΠΥ εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι εκμεταλλεύεται το θέμα κάνοντας λόγο για πολιτική αθλιότητα.

«Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας πολιτικής αθλιότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται τον πόνο των καρκινοπαθών για να χτυπήσει τις σημαντικές αλλαγές στο χώρο της υγείας» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ κ. Μάκη Βουδούρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα λύθηκε οριστικά εις πείσμα των συμφερόντων που αντιδρούσαν.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «πίσω από κάθε αλλαγή στο χώρο της υγείας ξεσπά πόλεμος συμφερόντων τα οποία θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες, υπενθυμίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο έγινε την δεκαετία του 1980 με το ΕΣΥ».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πρωτοφανές και απαράδεκτο το φαινόμενο, διάφορες επαγγελματικές ομάδες να κινητοποιούνται προβάλλοντας αιτήματα και να κρατούν ομήρους τους πολίτες, ενώ γνωρίζουν ότι δεν γίνεται να επιλυθούν με υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Κατηγόρησε επίσης όσους οικοδομούν την πολιτική τους στη λογική της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης ότι «κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την σημασία που έχει να εφαρμόζονται όλες οι θετικές πλευρές της σύμβασης και να εκταμιεύονται οι δόσεις. Εδώ φαίνεται η διαφορά μεταξύ του δημαγωγικού τυχοδιωκτισμού της μονομερούς καταγγελίας και της υπεύθυνης εθνική στρατηγική της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.