Ένας αληθινά ταλαντούχος πολιτικός θα θεωρούσε προνόμιο να ασκεί πολιτική σε περιόδους σαν αυτές που τώρα ζούμε. Όπως άλλωστε συμβαίνει με τους ταλαντούχους αξιωματικούς οι οποίοι αναδεικνύονται στον πόλεμο και όχι στην ειρήνη.
Το βέβαιον είναι ότι τους μεγάλους πολιτικούς τους γεννάνε οι κρίσιμες περιστάσεις. Δεν αναδεικνύονται από τα δημοσκοπικά δείγματα ούτε από τις αναλύσεις των… κατασκευαστών τους.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν πολλές «κρυφές» δημοσκοπήσεις στα συρτάρια των κομματικών επιτελείων.  Μια δημοσκόπηση διαθέτει το ΠΑΣΟΚ ενώ μια άλλη για την Β’ Αθήνας η Νέα Δημοκρατία. Αγνοώ την ύπαρξη τρίτης μέτρησης.

Κάποιοι μάλιστα έχουν αρχίσει να διαρρέουν διάφορες πληροφορίες σχετικές με τα ευρήματα. Ακούγεται, και κάπου γράφτηκε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βελτιώσει το ποσοστό της, αλλά την ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε απόσταση αναπνοής! Αυτό σε πανελλήνια μέτρηση. Κάπως έτσι εμφανίζονται και τα ποσοστά στο λεκανοπέδιο.

Αλήθεια ή ψέματα ουδείς μπορεί μετά βεβαιότητας να πει. Αυτό που όμως προκαλεί μεγάλη έκπληξη είναι η συνεχιζόμενη απαγόρευση της επίσημης δημοσιοποίησης των δημοσκοπικών ευρημάτων. Αφού όλα τα κόμματα δημοσίως ισχυρίζονται ότι πρόκειται περί άθλιου νόμου γιατί δεν ζητάνε εδώ και τώρα - αφού συμφωνούν-  επισήμως από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό να καταργήσει την επίμαχη διάταξη;

Θα μπορούσε να γίνει άμεσα και να τελειώνει η πλάκα με μυστικές , κρυφές και κάθε άλλου είδους δημοσκοπήσεις. Τα στοιχεία των οποίων διοχετεύουν εντέχνως τα στελέχη των κομματικών επιτελείων και φυσικά κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την γνησιότητα τους!

Βεβαίως υπάρχει και η εκδοχή να βολεύει η κατάσταση ως έχει!!!

Τ.Χ