current views are: 1

5 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση17:50

Βενιζέλος: Φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ να καθορίσει τη φυσιογνωμία της νέας κυβέρνησης

Την επομένη των εκλογών, αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, και υπογράμμισε ότι «κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο».

Δημοσίευση 17:50’
αρθρο-newpost

Την επομένη των εκλογών, αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, και υπογράμμισε ότι «κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο».

Την επομένη των εκλογών, αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, και υπογράμμισε ότι «κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο». Σε ομιλία του προς νέους επιστήμονες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος, τόνισε «απαιτούνται συνεργασίες, απαιτείται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κύρια φιλοδοξία που έχει το ΠΑΣΟΚ, είναι «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες «κρίνεται η μοίρα και η φυσιογνωμία του τόπου» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κυρίως μια «φιλοδοξία», «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι καθώς εξελίσσεται και το εγχείρημα της ανασύστασης του Κινήματος, «είναι πολύ εύκολο να αφήσουμε τον εαυτό μας έξω από τη φθορά» και συμπλήρωσε ότι «όλοι μας υπάρχουμε χάριν του εθνικού συμφέροντος και η πρώτη μας ευθύνη είναι να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά με σωστή εθνική στρατηγική που βγάζει με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των θετικών όψεων της δανειακής σύμβασης και πρόσθεσε: «Κάποιοι παίζουν το επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά, της ανατροπής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Εύχομαι κανείς να μην αμφισβητήσει τις θετικές όψεις της δανειακής σύμβασης».

Αναφερθείς στην πρόταση έξι σημείων για την αναθεώρηση δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από τη δημοσιοποίηση των σημείων για τα οποία έδωσε τη μάχη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την ώρα που, όπως είπε, άλλοι υπονόμευαν την εθνική προσπάθεια και μείωναν την αξιοπιστία της χώρας.

 


σχετικα αρθρα