Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 17 ης Ιουνίου, είναι «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πρέβεζα. Ο κ. Τσίπρας, ζήτησε ισχυρή εντολή εξουσίας για «την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, αλλά και στην πολιτική υγείας που θα ακολουθήσει το κόμμα του, με βάση το πρόγραμμά του και με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Για το πρώτο θέμα είπε ότι οι συντάξεις του ελληνικού λαού δεν κινδυνεύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που, με το κυβερνητικό πρόγραμμά του, θα ακυρώσει το Μνημόνιο και εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων και πρόσθεσε ότι οι συντάξεις του ελληνικού λαού κινδυνεύουν μόνον από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο που εγγυώνται το Μνημόνιο.

Για την υγεία, ο κ. Τσίπρας είπε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στη πρόληψη και τη μετανοσοκομειακή φροντίδα, κοντά στο τόπο κατοικίας και εργασίας, ενώ εξήγγειλε 8 μέτρα άμεσης παρέμβασης:

1. Η ακύρωση του Μνημονίου. Συνεπώς και της πρόβλεψής του για παραπέρα μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

2. Η πάταξη της διαφθοράς.

3. Η οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να διασφαλιστεί το αναγκαίο επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

4. Η εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς σε κάθε περίπτωση.

5. Η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.

6. Η κάλυψη των αναγκών σε απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

7. Η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους λειτουργούς της υγείας, με αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους νοσοκομειακούς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή εξόφληση δεδουλευμένων και χρεών προς τους συνεργαζόμενους με τα ασφαλιστικά ταμεία.

8. Θα ξεκινήσουμε και τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, δημόσιου και χωρίς ΣΔΙΤ.