Η απόφαση για τη μορφή και την οργάνωση του debate εναπόκειται στα ίδια τα κόμματα δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, η οποία όπως διευκρίνισε, είχε ως κύριο αντικείμενο την ανακατανομή του χρόνου των κομμάτων που δεν συμμετέχουν στη Βουλή και στην Ευρωβουλή.
«Εναπόκειται στα ίδια τα κόμματα να αποφασίσουν ποια μορφή τηλεσυζήτησης θα οργανώσουν και με ποια κόμματα», αρκέστηκε να πει ο κ. Μανιτάκης, ενώ ερωτηθείς αν διαπιστώθηκαν κάποια σημάδια σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, απάντησε: «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόγνωση, εναπόκειται στη δική τους πρωτοβουλία στη δική τους θέληση να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν τι θα κάνουν».

Με βάση την ημερήσια διάταξη της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής, συζητήθηκε το θέμα του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων που δεν συμμετείχαν στη Βουλή και την Ευρωβουλή (και ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο) και όπως ανακοινώθηκε επισήμως, για το θέμα θα εκδοθεί διευκρινιστική Υπουργική Απόφαση.

Στη συνεδρίαση υπό τον κ. Μανιτάκη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Θανάσης Ξηρός, ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Δημήτρης Στεφάνου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. Τα κόμματα που είχαν κληθεί να συμμετάσχουν εκπροσωπήθηκαν από τους:

Λευτέρη Ζαγορίτη και Επαμεινώνδα Λεκέα, Νέα Δημοκρατία
Δημήτρη Δαρειώτη, ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Νίκο Σαλαγιάννη και Ροβέρτο Σπυρόπουλος, ΠΑΣΟΚ
Τέρενς Κουίκ και Νίκο Μπάλτα, Ανεξάρτητοι Έλληνες
Παναγιώτη Μεντρέκα και Βασίλη Δημόπουλο, ΚΚΕ
Γεώργιο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή
Χρήστο Μαυροκεφαλίδη και Μιχάλη Κανδαράκη, Δημοκρατική Αριστερά
Ευάγγελο Ντούβλη, Οικολόγοι Πράσινοι
Όθωνα Φλωράτο, ΛΑ.Ο.Σ.
Γιάννη Σαρρή και Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, 'Δημιουργία, ξανά!' (Δημιουργία, Ξανά! - Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία)
Δημήτρη Δεσύλλα, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Γεώργιο Κουτουλάκη, Ένωση Κεντρώων.