Τους λόγους για τους οποίους ναυάγησε η διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Αντ. Σαμαρά ανέλυσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η ΝΔ ουδέποτε προσήλθε σε διαπραγματεύσεις παρά μόνο απάντησε με ένα ακατανόητο υβρεολόγιο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτή. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδόξία του ότι τα εκλογικά αποτελέσματα θα αναγκάσουν ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ να αναθεωρήσουν τη σημερινή αρνητική τους θέση για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φάνηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφο ανοχής από το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη:
 
«Είναι, τελείως, λάθος να πιστεύουμε ότι η συμφωνία για το ντιμπέιτ χάλασε για τα ονόματα των δημοσιογράφων. Τα ονόματα των δημοσιογράφων τα οποία εμείς αναφέραμε με τη χθεσινή - μεσημεριανή ανακοίνωσή μας, λέμε ότι είναι μια ενδεικτική πρόταση. Είπαμε ότι η κρατική τηλεόραση θα πρέπει να είναι αυτή η οποία θα διοργανώσει αυτή τη συζήτηση. Λογικό είναι, κι έτσι έχει γίνει όλα τα τελευταία χρόνια, να εκπροσωπείται και η κρατική τηλεόραση, με το κεντρικό της πρόσωπο το οποίο στη παρούσα φάση είναι η κυρία Στάη.

Ο κύριος  Χατζηνικολάου είναι έμπειρος δημοσιογράφος, δεν μπορεί κανείς να τον χρεώσει σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό μέσο, στη παρούσα συγκυρία, χαίρει μιας εκτίμησης. Άρα θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρόσωπα Αλλά δεν είναι εκεί νομίζω το κύριο ζήτημα.

Το θέμα είναι ότι, μέχρι και χθες, δεν είχε γίνει καμία σοβαρή συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτον, δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη επικοινωνία μεταξύ των Γραφείων Τύπου. Σας διαβεβαιώ, αυτό μπορώ να το ξέρω ο ίδιος. Τον κύριο Μιχελάκη τον έχω δει μόνο στο φουαγιέ του Προεδρικού Μεγάρου, τότε με τις διερευνητικές εντολές. 

Οι Αναπληρωτές των Γραφείων Τύπου οι κύριοι Μουρούτης και Παπάς έχουν βρεθεί μία η δύο φορές κι έχουν ανταλλάξει τηλεφωνικές επικοινωνίες. Την προηγούμενη εβδομάδα μας είπαν να μην γίνει αύριο, Πέμπτη, χωρίς να έχει καθοριστεί τίποτα από λεπτομέρειες, και χθες που συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, μπήκαν στη συζήτηση οι όροι διεξαγωγής του ντιμπέιτ. 

Αυτό που έχουμε πει, όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι ότι θέλουμε να γίνουν δύο ντιμπέιτ Κι ένα ανάμεσα στους δύο κι ένα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην, της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα λέμε ότι δεν μπορεί να υποκατασταθεί ο διάλογος με όλους, μόνο μ' ένα διάλογο ανάμεσα στους δύο, Τσίπρα- Σαμαρά.

Και δεύτερον, είπαμε και το άλλο, να γίνει και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με τους όρους του 2009, όπου υπήρχαν και κάποια καινούργια στοιχεία. Ανάμεσα στους δύο να γίνει κατά τα πρότυπα της Γαλλικής εμπειρίας του ντιμπέιτ, των πρόσφατων, Προεδρικών εκλογών.

Να υπάρχει η δυνατότητα να διασταυρώνονται ερωτήματα , να είναι ένα ζωντανό πράγμα. Να μην είναι κάτι κατεψυγμένο κι άνευρο. Όλο αυτό το πράγμα το δημοσιοποιήσαμε. Κι υπήρξε αυτή η ακατανόητη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επίθεση, το υβρεολόγιο. Αντιλαμβάνομαι ότι τελικά ροκάνιζαν το χρόνο, γι αυτό δεν προσδιόριζαν συγκεκριμένα τους όρους, γιατί ήθελαν να αποδράσουν από τη συζήτηση».