«Η νέα εκλογική μάχη βρίσκει τον λαό να παραλαμβάνει, καθημερινά, εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία κυριολεκτικά και μόνον αυτά, αρκούν για να τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια» επισημαίνει η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Η νέα εκλογική μάχη βρίσκει τον λαό να παραλαμβάνει, καθημερινά, εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία κυριολεκτικά και μόνον αυτά, αρκούν για να τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια» επισημαίνει η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

- Την κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών, των λεγόμενων αναπτυξιακών φορολελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και, οπωσδήποτε, την κατάργηση του ισχύοντος ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους εφοπλιστές.

- Την άμεση φορολογική επιβάρυνση- εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.- Την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου που ενοχοποιείται για φοροδιαφυγή- εισφοροδιαφυγή και οπωσδήποτε την αύξηση της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

- Την κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων που ισχύουν στη φορολογία, καθώς η αντίληψή τους στηρίζεται σε μια τιμή η οποία είναι εξωπραγματική, αφού έχουν πέσει προς τα κάτω οι πραγματικές αξίες των ακινήτων, καθώς και την κατάργηση των ειδικών δημοτικών φόρων και των «χαρατσιών».

-Την αναγνώριση, για τους αυτοαπασχολούμενους, των λογιστικών βιβλίων, ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος.

- Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης.