Στο Χυτά Φυλής έδωσαν συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Με σύνθημα «άναψε πράσινο, υπάρχει άλλος δρόμος», οι Οικολόγοι Πράσινοι παραχώρησαν διακαναλική συνέντευξη Τύπο, όπου δήλωσαν έτοιμοι  για τις νέες εκλογές, τονίζοντας πως θα είναι «ο καταλύτης σε ένα εναλλακτικό και βιώσιμο πρόγραμμα την επόμενη μέρα».

«Οι ΟΠ λάβαμε το μήνυμα ότι οι αυτοδυναμίες τελειώσανε, ο τόπος δεν πρέπει να πισωγυρίσει, αλλά να βρει τρόπους μέσα από ένα άλλο μοντέλο πολιτικής, χωρίς να μπούμε σε δικομματισμούς και διλήμματα αριστερά - δεξιά», είπε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη, επισημαίνοντας ότι «σήμερα αυτά τα δίπολα δεν πρέπει να κρύβουν έλλειψη προγραμμάτων».

«Πιστεύουμε ότι οι ΟΠ έχουν και ρόλο και λόγο μέσα στη βουλή. Γνωρίζουμε ότι θα είναι μία δύσκολη μάχη», πρόσθεσε η Ιω. Κοντούλη, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν φοβίες και τρόμος στον κόσμο ότι η χώρα θα καταστραφεί». «Τους κακούς διαπραγματευτές που δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση, δεν είχαν όραμα, τους ζήσαμε, τώρα πρέπει να δούμε τους καλούς, εμείς έχουμε και όραμα και προτάσεις και μπορούμε να συμβάλουμε για ένα εναλλακτικό και βιώσιμο πρόγραμμα. Ας σκεφτούν οι πολίτες με ποιές δυνάμεις θα μπορούσαν να υπάρξουν συμμαχίες έτσι ώστε η επόμενη μέρα να έχει προοπτικές και ελπίδες», τόνισε η Ι. Κοντούλη.

«Δεν ισχύει το δεν φοβόμαστε πια, αυτό που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς από τις τηλεοράσεις», είπε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, αναφέροντας ότι γίνεται ένα εμπόριο φόβου και ένα εμπόριο ελπίδας και επισημαίνοντας ότι «πρέπει να φοβόμαστε τα πάντα καθώς ο δρόμος για την διέξοδο ανάμεσα στις συμπληγάδες είναι μονοπάτι που το χαράσσουμε τώρα».

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο ίδιος,«βλέπουμε κλειστά χαρτιά. Η ψήφος στους ΟΠ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η ψήφος μιας νέας πλειοψηφίας που να δίνει λύσεις ευρωπαϊκής προοπτικής. Πέρα από το μνημόνιο θέλουμε ρυθμιστή τους ΟΠ ή τον Βενιζέλο;».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες εκλογές», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα κριθεί στην ΕΕ. Και εκεί μπορούμε να είμαστε καταλύτης γιατί οι Πράσινοι είναι η καλύτερη αντιπολίτευση απέναντι στην κα Μέρκελ. Για μια Ελλάδα που θέλει να αλλάξει αλλά με τους δικούς της όρους.